KANELBULLAR
ca 20-25 st
Ingredienser:
2,5 dl kall mjölk
25 g jäst
1 msk mald kardemumma
en nypa salt
0,5 dl strösocker
1 ägg
75 g rumsvarmt smör
6-10 dl vetemjöl
25 g jäst
1 msk mald kardemumma
en nypa salt
0,5 dl strösocker
1 ägg
75 g rumsvarmt smör
6-10 dl vetemjöl
Fyllning:
125 g rumsvarmt smör
1 dl strösocker
1.5 tsk vaniljsocker
1.5 msk mald kanel
1 dl strösocker
1.5 tsk vaniljsocker
1.5 msk mald kanel
Garnering:
1 uppvispat ägg
pärlsocker
pärlsocker
Gör så här:
Häll den kalla mjölken i bunken, smula ner jästen och rör tills jästen löst dig. Tillsätt kardemumma, strösocker, ägg och salt. Tillsätt vetemjöl lite i taget och klicka i det rumsvarma smöret i bitar, arbeta in vetemjöl tills degen släpper bunkens kanter. Täck över bunken med bakduk och låt jäsa i ca 2 timmar. Rör ihop alla ingredienser till fyllningen och ställ åt sidan.
Stjälp upp den färdigjästa degen på mjölad bänk. Kavla ut till en rektangel och bred på fyllningen. Vik degen på mitten. Skär ut 20-25 remsor av hela degen och snurra ihop varje remsa till en kanelsnurra. Lägg på bakpapperklädd plåt eller i bullformar och täck med bakduk. Låt jäsa i 1 timme.
Stjälp upp den färdigjästa degen på mjölad bänk. Kavla ut till en rektangel och bred på fyllningen. Vik degen på mitten. Skär ut 20-25 remsor av hela degen och snurra ihop varje remsa till en kanelsnurra. Lägg på bakpapperklädd plåt eller i bullformar och täck med bakduk. Låt jäsa i 1 timme.
Sätt ugnen på 225°C. När bullarna jäst färdigt, pensla med uppvispat ägg och garnerar med pärlsocker. Grädda mitt i ugnen ca 6-10 minuter. Låt svalna.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar