Den går snabbt att göra och du kan välja att använda antingen rice krispies eller cornflakes. Jag tycker kakan blir mycket godare med rice krispies. Chokladmängden brukar variera mellan 200-300 gram, beroende på hur tjockt chokladlager jag vill ha, alternativt hur mycket choklad jag har hemma.
SNICKERSKAKA
ca 20-30 bitar
Ingredienser:
1 burk jordnötssmör (ca 350gr)
2 dl ljus sirap
1 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 dl kokosflingor
10 dl rice krispies eller cornflakes
200-300 gram mjölkchoklad
Lägg bakplåtspapper på en bakplåt. Blanda jordnötssmör, socker, vaniljsocker och sirap i en kastrull. Låt det smälta på svag värme. Rör om då och då. Det får inte koka! Tag kastrullen från värmen och rör först ned kokosen och sen rice krispies. Bred ut smeten på den bakplåtsklädda plåten. Smält chokladen över vattenbad och bred ut den över kakan. Låt svalna helt i kylen och skär sen i rutor.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar