Minst sju sorters kakor till julfikat eller hur var det? Här kommer i alla fall ännu en god småkaka till jul, går såklart att frysa.
CHOKLADTOPPAR
ca 40-50 st
Ingredienser:
1 dl florsocker
200 g smör/margarin
1 dl potatismjöl
4 dl vetemjöl
100 gr blockchoklad, ljus eller mörk
200 g smör/margarin
1 dl potatismjöl
4 dl vetemjöl
100 gr blockchoklad, ljus eller mörk
Gör så här:
Rör ihop socker och smör/margarin, tillsätt potatismjöl och vetemjöl, knåda ihop till en deg. Plasta in degen och låt vila i kylen ca 1 timme eller över natten.
Rör ihop socker och smör/margarin, tillsätt potatismjöl och vetemjöl, knåda ihop till en deg. Plasta in degen och låt vila i kylen ca 1 timme eller över natten.
Rulla degen till bollar och lägg dem på plåt med bakplåtspapper. Gör en liten fördjupning i varje kakas mitt med fingret. Grädda mitt i ugnen i 175 grader ca 10 minuter. Låt kakorna kallna på plåten.
Bryt chokladen i bitar och smält över vattenbad. Fyll fördjupningen i kakan med chokladen. Låt dem stelna. Går utmärkt att frysa!
Bryt chokladen i bitar och smält över vattenbad. Fyll fördjupningen i kakan med chokladen. Låt dem stelna. Går utmärkt att frysa!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar