Startar söndagen med saffransscones till frukost. Har av nån anledning aldrig gjort det innan, så det var på tiden att prova. Använde mitt egna recept på scones men sneglade på ica.se recept på saffransscones. Resultatet då! Jättegoda, ska göras fler gånger! Går snabbt och lätt att göra iordning en söndagsmorgon.
SAFFRANSSCONES:
ca 16 bitar
Ingredienser:
100 g smör/margarin eller 3/4 dl matolja1/2 g saffran (1pkt)
8 dl vetemjöl
5 tsk bakpulver
1 tsk salt
4 dl mjölk eller filmjölk
Gör så här:
Sätt ugnen på 250°C.
Stöt saffranet med ca 1 tsk socker. Smält smör/margarin tillsätt mjölk/filmjölk, saffran och låt svalna. Använder du matolja blandar du ihop matolja med mjölk/filmjölk och saffran.
Blanda mjöl, bakpulver och salt i en bunke. Tillsätt vätskan och rör snabbt ihop degen.
Klicka ut degen i 4 högar på en plåt med bakplåtspapper. Strö på lite mjöl och klappa ut varje del till runda kakor. Skåra varje kaka i 4 delar med en kniv. Grädda mitt i ugnen 10- 12 minuter. Låt svalna under bakduk.
Bilden lånad från ica.se |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar