CLEMENTINFUDGE
Ingredienser:
60 gr skumtomtar med clementinsmak (10st)50 gr smör
1 dl vispgrädde
1 dl socker
150 gr vitchoklad
Gör så här:
Klipp eller skär skumtomtarna i små bitar. Blanda alla ingredienser utom chokladen i en kastrull. Smält allt på medelhög värme. När allt har smält får det småkoka 10 minuter under omrörning. Dra kastrullen från plattan, bryt chokladen i bitar och rör ner den i smeten. Rör tills all choklad har smält och smeten blivit blank. Tillsätt några droppar karamellfärg om du vill ha smeten rödare, rör smeten tills den fått en jämn röd färg. Häll i bakplåtspapper klädd form ca 15*20 cm och låt svalna lite innan du ställer in den i kylen för att stelna helt. Skär upp i lagom stora bitar och servera.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar