lördag 1 oktober 2016

B-L-O-S-S-A glöggen heter......

Ingen har väl missat att det är den 1 oktober idag och för alla Blossa fantaster så innebär det dagen när man kan börja förbeställa sin Blossa 2016 på Systembolaget. Blossa jingeln är nog ännu en sak som jag tror ingen har missat, en sån där jingel som bara sätter sig i huvudet och man kan nynna på om och om igen. Visste ni att jingeln kom 1993.

Däremot så kanske inte alla har upptäckt att Blossa släppt ännu en nyhet i år. För första gången släpps en alkoholfri limited edition som i år är Blossa Blåbär Ingefära 2016, den första i raden av årliga alkoholfria limited edition som kommer att säljas i utvalda matbutiker. Glöggen kommer varje år vara smaksatt med nordiska frukter och bär och/eller klassiska julsmaker med en extra krydda.



 
 
 

BLOSSA Blåbär Ingefära 2016 (ekologisk, alkoholfri)

Beskrivning:
Glöggen har en tydlig blåbärskaraktär i fin balans med de traditionella glöggkryddorna. Den pigga ingefäran bjuder på en diskret hetta i eftersmaken. I år har vi inspirerats av den svenska skogen: smaken är blåbär och flaskan är en hyllning till en av våra äldsta hantverksformer: träkonsten. Kommer att säljas i utvalda matvarubutiker.
Källa: Folkofolk.se








BLOSSA 2016

Beskrivning:
I kråkbäret har vi funnit en ingrediens som bidrar med friskhet till vår årgångsglögg. Björksirap förädlad ur björksav adderar en rund sötma och rymmer toner av smörkola. Som en påminnelse om lägerelden har glöggen även en lätt rökighet. Blossa 16 är även kryddad med klassiska glöggkryddor. Blossa 2016 är en hemresa till Sverige, närmare bestämt det skafferi som går att finna i Norrlands milsvida skogar.
Säljs på systembolaget.
Källa: Folkofolk.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar