måndag 10 oktober 2016

Pepparkaksinspiration

Finns så mycket man kan göra med en pepparkaksdeg mer än att göra pepparkakshus och pepparkakor att äta. Letade inspiration på pinterest och hittade hur många olika idéer och varianter som helst till att använda vid pepparkaksbaket.

Använda pepparkakor på olika sätt vid dukning till julens glöggfest, adventsfika, julmiddag mm är väl rätt så klassiskt vid det här laget, stämningsfullt och juligt som alltid.



Att använda det till att dekorera julklappar med tillhör nog inte det vanliga, men blir otroligt snygg, varför inte använda det som etiketter, som mottagaren kan få äta upp.


Varför inte göra ett gäng pepparkaksgubbar/gummor att hänga i granen eller sätta på en pinne?


Den här idén nedan har jag sett innan men har faktiskt aldrig tänkt på att de kanske inte alltid behöver vara ett hjärta, kan likaväl vara en gran, stjärna, tomteluva osv. Möjligheterna är ju oändliga.

 
Hänga hjärtan, granar, gubbar/gummor, grisar, änglar, hus osv i köket, fönstret, på stolsryggen eller knyta fast en lång rad av hjärtan eller stjärnor på snöre.
 

En ätbar presentlåda fylld med julgodis eller kakor måste väl vara en av de bästa julklappar man kan få eller? Kul idé i alla fall, fungerar perfekt som gåbort present i jul.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar