måndag 3 oktober 2016

Julböcker för barn

Kommer ut ett helt gäng med härliga, spännande, roliga, intressanta barnböcker med jultema under hösten. Hittade bl.a. en bok jag definitivt vill ha, de må vara en bok för barn, men jag  har en riktigt bra ursäkt för att köpa den, jobbar man med barn, så måste såklart boken Kreativa Karins jul för barn köpas, så inspirationen börjar flöda till kommande julpyssel i barngruppen.

Andra favoriter är boken; Super-Charlie och den försvunna tomten och boken; Modigast av alla. De verkar vara riktigt bra och intressanta böcker, som tar upp viktiga saker för barn att få perspektiv och förståelse för och/eller för att hantera egna tankar, känslor m.m. Det är mina favoriter, men har listat ett helt gäng med bra kommande böcker nedan. Böckerna hittar du såklart i bokhandeln, men också på bokus.se och adlibris.com.



Super-Charlie och den försvunna tomten (3-6 år)

Super-Charlie är inte intresserad av att fira jul, han tycker att familjens firande med önskelistor, tända ljus och julmat är fånigt och han tror inte på tomten. Så när tomten i egen hög person störtar i granen i trädgården ställs Super-Charlie inför sin största utmaning hittills...I denna sjätte del i serien om hjälten Super-Charlie måste Charlie använda sin superstyrka, en fiffig utklädnad och sin kloka mormor för att rädda julen. Ett knasigt och fartfyllt juläventyr.

Författare: Camilla Läckberg
Förlag: Bonnier Carlsen
Utg.datum: 14 okt






Nu är det äntligen jul : Sagor, sånger, lekar, pyssel (3-6år)

Julen kommer varje år och med den alla de roliga berättelserna i bilderboksform om hur Spöket Laban, Babar, Tomten, Snickar Andersson, Kajsa Kavat, mössen och Måns och Mari firar jul på sitt eget vis. Högläsning och lustbläddring för hela familjen! Sist men inte minst pyssel och sånger för stora och små.

Författare: Susanna Hellsing, Suzanne Öhman
Förlag: Rabén & Sjögren
Utg.datum: 20 okt






En förtrollad jul : Adventsbok 2016 (3-6 år)

En högläsningsbok i 24 kapitel som räknar ner till julafton. När Yusuf flyttar hem till Martha ställs allt på ända. Först känns allt bara jobbigt, Yusuf är tyst och tråkig och håller sig mest bara för sig själv. Och när han stjäl Marthas hamster och tar med den ut i skogen tappar hon tålamodet helt. Han är nog faktiskt inte riktigt klok! Men allt förändras när Yusuf en dag övertalar Martha att följa med honom ut i skogen. Där väntar en magisk värld och ett uppdrag som bara de kan lösa. Det blir början på en förtrollad jul.

Författare: Siri Spont
Förlag: Rabén & Sjögren
Utg.datum: 7 nov






Var är Snorpan? (3-6 år)

Julen står för dörren och ute gnistrar snön. Julklapparna är inhandlade och på spisen puttrar gröten. Men vad hjälper det när Snorpan har försvunnit? Och har försvinnandet något att göra med att självaste Rim-älvan kommit på storbesök ända från Sagolandet?

Författare: Cornelia Ståhlgren
Förlag: Catoblepas förlag
Utg.datum: 23 sep











Modigast av alla (6-9 år)

I Lydias klass drar de lott om vem som ska vara årets lucia. Spänningen är stor och förvåningen ännu större - när fröken läser upp namnet - Nizan! Några protesterar, men Lydia blir stolt. Över Nizan. Att han vill och vågar, och för att han sjunger bäst i klassen! Men på självaste lucia-dagen är Nizan inte lika säker längre. Får han ens fram en enda liten ton? Kan Lydias lilla knep hjälpa även denna gång ...?

Författare: Gull Åkerblom
Förlag: Bokförlaget Hegas
Utg.datum: 10 okt







Kreativa Karins jul för barn (6-9 år)

Det är mycket som är mysigt och roligt med julen - inte minst allt härligt pyssel!I den här boken har proffspysslaren Kreativa Karin samlat sina allra bästa tips på pyssel för stora och små: pynt, hemgjorda julklappar, godis och mycket mer. Lär dig att enkelt göra finfina maränggranar, festliga godisgirlanger, riviga toarullsrävar, eller varför inte ett stämningsfullt pepparkakshus av mjölkkartonger? Här finns något för alla. I tydliga steg-för-steg-beskrivningar visar Karin hur du kan skapa och greja med sådant som finns hemma. Lätt, roligt och utan pekpinnar!

Författare: Karin Andersson
Förlag: Bonnier Carlsen
Utg.datum: 1 nov





Uppdrag: rädda julen (6-9 år)

Julen är hotad! Någon eller några förstör julgranar och russin blir till harlortar i glöggen. Pepparkaksdegar och paket försvinner. Lina och Peppar måste ta reda på vad det är som händer. Och de måste rädda julen!Det här är femte, fristående delen i den lättlästa kapitelbokserien Hemliga boken för äventyrare. Det är också en adventsbok, som du läser ett kapitel i varje dag i december, ända fram till julafton.

Författare: Cecilia Rihs
Förlag: Olika förlag
Utg.datum: 26 okt







Lucia med hallon (6-9 år)

Lucia som gnäggar och äter upp godiset ... Lisa och Tyra ska ha lucia-tåg. Lisa ska vara tärna. Tyra ska vara tomte. Men vem ska vara lucia? Hästen Hallon så klart! Synd bara att Hallon inte kan sjunga. Och att hon äter upp godiset. Men vem kan hjälpa till med sången? Till alla som längtat - en ny härlig och färgglad Hallon-historia!

Författare: Erika Eklund Wilson
Förlag: Bokförlaget Hegas
Utg.datum: 10 okt








Jakten på julen (9-12 år)

Ett fartfyllt och varmt äventyr med magiska inslag.Nikolas bor med sin pappa i de djupa finska skogarna. När kungen utlyser en belöning till den som kan bevisa att Alvernas by existerar antar Nikolas pappa utmaningen och ger sig av. Kvar blir Nikolas med sin elaka faster. Till slut beslutar han sig för att leta reda på sin pappa. Det blir ett halsbrytande äventyr fullt av magi, fantasi och humor.

Författare: Matt Haig
Förlag: Alfabeta
Utg.datum: 25 okt

1 kommentar:

  1. OH så många härliga BARN julböcker ha ha som även jag skulle kunna tänka mig att läsa BARNBÖCKER kan vara rätt ok o man själv kommer i en annan julstämning LÄSA FÖR BARN det är roligt o ger mycket

    SvaraRadera