onsdag 2 december 2015

Änglaspel

Älskar de klassiska änglaspelen till jul. Ett sånt där barndomsminne från jularna som liten när man kunde känna lukten av hyacinter och granen, som då var en riktig sådan, eftersom plastgranen inte fanns på den tiden. Änglarna som snurrar runt och värmen från ljusen som gör att de plingar till varje gång klockorna träffas. Ett plingande som jag förknippar med jul, lugn och harmoni.


Av någon märklig anledning, så verkar det alltid ha försvunnit nån liten detalj från änglaspelet, när man varje år plockar upp julsakerna. Ibland verkar hela spelet fått fötter och sprungit iväg, vilket också inträffar vissa år. Mycket märkligt, och jag undrar om det inte är någon liten hustomte som försnillar det under året.

Tycker det är svårt att hitta änglaspel i affärerna numera, men i år hittade jag en sida på nätet som säljer olika varianter av änglaspel, sidan heter kort och gott änglaspel.se . De har både de klassiska originalen med julljus, både i guld och silver och de nyare varianterna med värmeljus, med olika motiv som snurrar, men inte har det där plingandet.



 




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar