lördag 5 december 2015

Hemmagjord Daim

Att göra egen daim är inte svårt och blir otroligt gott. Allt som krävs är 4 ingredienser och en termometer (åtminstone jag behöver en om jag vill att det ska bli ätbart). Detta är ett perfekt godis att lägga fram på gottebordet i jul, eller ge bort som julklapp!


HEMMAGJORD DAIM
ca 25-30 bitar

Ingredienser:
2 dl strösocker
2 dl ljus sirap
2 dl vispgrädde
150 g blockchoklad (mörk eller ljus)
 
Gör så här:
Klä en form eller plåt med bakplåtspapper. Blanda ihop strösocker, sirap och vispgrädde i en kastrull. Låt koka på medelhög värme tills kolan nått 130 grader. Häll ut kolan i formen/plåten, bred ut den tunt. Smält chokladen över vattenbad. Bred ut chokladen över kolasmeten. Låt stelna i rumstemperatur. Skär kolan med en vass kniv innan den stelnat helt. Låt sedan stelna helt.
 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar