söndag 6 december 2015

Snickerskaka

Godiskaka som försvinner snabbare än du hinner säga snickerskaka. Väldigt söt, men god och även om du tycker att den kanske är lite för söt, och bara tar en bit, så har du snart ätit både två och tre bitar, utan att du reflekterat över det.

Den går snabbt att göra och du kan välja att använda antingen rice krispies eller cornflakes. Jag tycker kakan blir mycket godare med rice krispies. Chokladmängden brukar variera mellan 200-300 gram, beroende på hur tjockt chokladlager jag vill ha, alternativt hur mycket choklad jag har hemma.




SNICKERSKAKA
ca 20-30 bitar

Ingredienser:
1 burk jordnötssmör (ca 350gr)

Gör så här:
Lägg bakplåtspapper på en bakplåt. Blanda jordnötssmör, socker, vaniljsocker och sirap i en kastrull. Låt det smälta på svag värme. Rör om då och då. Det får inte koka! Tag kastrullen från värmen och rör först ned kokosen och sen rice krispies. Bred ut smeten på den bakplåtsklädda plåten. Smält chokladen över vattenbad och bred ut den över kakan. Låt svalna helt i kylen och skär sen i rutor.

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar