söndag 6 december 2015

Ischoklad med smak

Ischoklad är väl en klassiker till jul. Själv gör jag faktiskt ischoklad enbart till jul. Alla har väl ätit den vanliga ischokladen, men hur många har smaksatt den. Finns så otroligt många sätt att smaksätta ischoklad. Blir lite annorlunda och roligare med olika smaksättningar på ischokladen. Prova får ni se!

Förresten ni vet väl att ischoklad klarar sig minst 4 veckor i kylskåpet, om man förvarar dem i en låda med lock. De går dessutom att frysa om man hellre vill det. Hur bra är inte det!




ISCHOKLAD MED SMAK
ca 30 st

Ingredienser:
150 gr choklad, ljus eller mörk
100 gr kokosfett
 
Smaksättningar (välj en av nedanstående smaksättningar):
Rivet skal av en apelsin
Rivet skal av en citron eller lime
1/2 tsk kardemumma
1/2 tsk kanel
1/2 tsk pepparkakskrydda
1 tsk konjak eller rom
Några droppar pepparmintsarom
 
Gör så här:
Smält chokladen och kokosfettet i en kastrull på låg värme, rör tills allt har smält.
Smaksätt med din favorit och rör om ordentligt. Häll upp i ischokladformar och ställ i kylskåpet för att stelna. Förvaras i kylskåpet. Går utmärkt att frysa in.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar