söndag 8 november 2015

Chokladfudge

Kunde inte låta bli att göra en första omgång fudge. Det här receptet behöver man inte ha koll på temperaturen i smeten, utan bara låta småkoka 10 min, så är det klart. Passar mig perfekt som aldrig lyckas med fudge, kola eller knäck som man måste ha koll på. Antingen bränner jag eländet eller så blir det hårt som sten.
 
 
CHOKLADFUDGE
Ingredienser:
60 gr marshmallows
50 gr smör
1 dl vispgrädde
1,5 dl socker
150 gr choklad (ljus eller mörk)

Gör så här:
Blanda alla ingredienser utom chokladen i en kastrull. Smält allt på medelhög värme. När allt har smält får det småkoka 10 minuter under omrörning. Dra kastrullen från plattan, bryt chokladen i bitar och rör ner den i smeten. Rör tills all choklad har smält och smeten blivit blank.
Häll i bakplåtspapper klädd form ca 15*20 cm och låt svalna lite innan du ställer in den i kylen för att stelna helt. Skär upp i lagom stora bitar och servera.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar