lördag 21 november 2015

Saffranskladdkaka

Saffranskladdkaka till adventsfikat börjar väl bli något av en klassiker om det inte redan är det. Kan inte riktigt mäta sig med traditionen av lussekatter och pepparkakor tycker jag, men det är snudd på. Här är ett recept på en riktigt god och kladdig saffranskladdkaka.


SAFFRANSKLADDKAKA
ca 10-12 bitar

Ingredienser:
100 gram smör/margarin
150 gram vit blockchoklad
3 tsk vaniljsocker
2 dl strösocker
1 1/2 dl vetemjöl
3 ägg
1 pkt saffran

Ströbröd och smör till springformen 22-24 cm.

Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader. Smöra och bröa springformen. Smält smöret i en kastrull på låg värme.
Bryt chokladen i bitar och låt den smälta helt i smöret under omrörning. Stöt saffran med lite socker ca 1 tsk, och rör ner det i chokladblandningen. Tillsätt socker, vaniljsocker, vetemjöl, bakpulver och till sist äggen. Rör ihop smeten och häll i springformen. Grädda i ugnen ca 12-20 minuter. Låt svalna och låt den sen stå i kylen en timme helst över natten. Servera gärna med glass eller grädde.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar