fredag 20 november 2015

Julmustkaka

Inför första advent så vill man gärna bjuda på adventsfika. Lussekatter och pepparkakor i all ära, men vad sägs om att servera julmustkaka till advent.

En långpannekaka som räcker till många, och vad kan passa bättre än en kaka med julmust i till första advent för att fira in att julen snart är här.




JULMUSTKAKA

Ingredienser:
200 g smör/margarin
3 ägg
2,5 dl socker
3 dl julmust
6 dl mjöl
1,5 msk bakpulver
1 msk vaniljsocker
2 msk kakao

Glasyr:
50 g smör/margarin
ca 5 dl florsocker
4 msk julmust
3 msk vaniljsocker

Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader. Lägg bakplåtspapper i en långpanna med kanter.
Smält smöret/margarinet och låt det svalna. Vispa ägg och socker pösigt och blanda ner julmusten.
Blanda ihop mjöl, bakpulver, vaniljsocker, kakao och rör ner det i smeten, tillsätt det smälta smöret/margarinet. Häll i långpannan och grädda i mitten av ugnen ca 10-15 minuter. Låt kakan svalna.

Smält smöret/margarinet till glasyren och rör ner florsocker, julmust och vaniljsocker till en slät smet. Bred glasyren över den avsvalnade kakan. Strö eventuellt strössel över. Ställ i kylen en stund innan
du skär upp kakan i bitar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar