torsdag 12 november 2015

Reflexer

Nu när det blir mörkt tidigt på kvällarna är det viktigt att man syns i mörkret när man är ute. Vi vet alla om det, men hur många av oss har reflexer?

Ni har säkert läst inlägget som florerat på Facebook om en kvinna som körde på ett barn. Det var ett inlägg som var en väckarklocka om något, åtminstone för mig.

Se till att era barn syns, såväl små som stora och självklart även vuxna. Finns många olika varianter av reflexer och de finns att köpa i princip överallt. Mataffären, apoteket och bokhandeln är bara några av alla ställen du hittar reflexer på. Just nu säljer dessutom IKEA reflexvästar till barn (3-12 år) för ynka 15 kr.

Ge era barn en reflex i julklapp! En perfekt och billig julklapp till adventskalendern.


JULKLAPPSTIPS!


Bild från IKEABilder hittade på googleTexten nedan är kopierad från Facebook.

Kära vänner, läs noga nu, för det här är viktigt. Jag har kört på ett barn ikväll. Ett barn som kom på cykel från ingenstans över vägen, utan reflexer eller lysen eller hjälm. Ett barn i mörka kläder på en mörk cykel. Jag har kört på ett barn. Förstår ni vad jag säger?

Den 11-åriga pojken mår bra och klarade sig mirakulöst med skrapsår och en bula i pannan. Han får stanna över natten på barnakuten i Uppsala. När man kör på ett barn och utrymmet fylls av människor, av polis, av ambulans. Blinkande blåljuslampor och ett konstigt tomrum inuti din själ.
När du har ett barn i din famn som du kört på. Då stannar livet. Då förstår du vad som är viktigt på riktigt.

Kära vänner. Se till att dina barn har reflexer. Se till att lamporna på cykeln fungerar. Se till att de har hjälm. Se till att de inte kastar sig ut framför bilar. Att de förstår att bilar är jävligt hårda och att det gör jävligt ont.

Stanna upp en stund med era barn, ge dem en kram, se dem in i ögonen och förklara detta för dem. Vilgot var med mig när det hände och han förstod.
Tack för att ni läste. Jag hoppas att ni förstår.
Mikela Bauer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar