tisdag 17 november 2015

Dumlekakor

En riktigt god godiskaka. Passar bra till glöggmingel och allehanda julfester, adventsfika mm.
Går snabbt att göra och den går att frysa! Mer än så kan man väl knappast begära.
 
 
DUMLEKAKOR
24 stycken
 
Ingredienser:
200 g rumsvarmt smör/margarin
1 dl socker
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
12 dumlekolor
24 Noblesse plattor

Gör så här:
Rör ihop smör/margarin och socker, tillsätt vetemjöl och bakpulver. Rulla degen till bollar och lägg i aluminiumformar. Dela dumlekolorna på mitten och tryck ner en halv dumlekola i varje form. Grädda mitt i ugnen i 175°C, 10-12 min. Ta ut plåten ur ugnen och lägg en Noblesse platta på varje kaka direkt och låt den smälta. Låt svalna helt. De går att frysa!




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar