måndag 16 november 2015

Jul på Kalmar slott

Den 26-29 november är det julmässa på Kalmar slott. En helt underbar julmarknad som är otroligt stämningsfull på fler än ett sätt.

Under dessa dagar är hela slottet öppet och du ser marknadsstånd både ute på borggården och inne i olika av alla de fantastiska salar som finns på Kalmar slott. Även slottskyrkan är öppen och spelar julmusik för de som vill få en lugn och fridfull stund. Har ni möjlighet så tycker jag absolut att du ska ta dig dit, det är verkligen magiskt som de står i beskrivningen för julmässan i Kalmar slott.




Utdrag från svenska slottssidor:
"Levande ljus från marschaller och facklor strålar ikapp med ljuset från stan och reflekteras i Kalmarsunds mörka vatten.

Julmässan på Kalmar Slott är landets mest stämningsfulla mässa och också en av de största. Att gå på julmässan har blivit en tradition många av besökarna kommer långväga ifrån. Kalmar ligger i en del av landet där det är gott om hantverkare. Här hittar du över 120 av landets bästa slöjdare. Många av utställarna kommer från Kalmar län, men även resten av landet finns representerat.

Naturligtvis hittar du också alla julbordets frestelser i den välfyllda matboden. Under mässdagarna sker också många kringaktiviteter. Gå och lyssna på stämningsfull julmusik i den pittoreska Slottskyrkan eller se olika uppträdanden med anknytning till vinter och juletid. Hela slottet är öppet, och besökarna går på samma golvtiljor som många av våra största kungar och drottningar en gång klivit på."



Alla bilder lånade från google

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar