tisdag 10 november 2015

Mjölkchokladsnittar

Till jul bakas det otroligt mycket, i alla fall bakar jag lika mycket under julen som sammanlagt under resten av året. Det ska vara lussekatter, pepparkakor, bröd, mängder av olika sorters godis och helst ska man baka en hel del småkakor också. Problemet är att i december är det så mycket annat man ska hinna med, så det gäller att starta tidigt med julbaket för att få färdigt allt.

Mjölkchokladsnittar är väldigt enkla att göra och det går fort att göra dem också. De passar bra till jul och dessutom kan man göra dem redan nu och frysa in.


MJÖLKCHOKLADSNITTAR

Ingredienser:
100 gr rumsvarmt smör
1 dl socker
2 msk ljus sirap
2 tsk vaniljsocker
½ tsk bikarbonat
2,5 dl vetemjöl
100 gr mjölkchoklad

Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader. Rör ihop smör, socker, sirap och vaniljsocker. Tillsätt mjöl och bikarbonat och knåda ihop till en deg. Hacka mjölkchokladen grovt och blanda ner i degen. Dela degen i två delar och rulla ut varje del till en längd. Lägg dem på plåt med bakplåtspapper. Platta till längderna lite med händerna och grädda i ugnen ca 12-20 minuter tills det blivit gyllenbruna. Låt dem svalna något och skär dem sen i snittar, låt svalna helt. Snittarna går utmärkt att frysa.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar