söndag 22 november 2015

Filmjölksbröd med banan

Finns det något godare än nybakat bröd med smör som smälter och gärna en ostskiva på. Det här brödet går otroligt snabbt att blanda ihop och sköter sig själv sen i ugnen en timme.




FILMJÖLKSBRÖD MED BANAN
1 bröd

Ingredienser:
2 st bananer
2 dl filmjölk
2 dl havregryn
4 dl vetemjöl
3 msk brödkryddor
2 tsk bikarbonat
1 tsk salt

Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader, smörj och bröa formen. Blanda mjöl, havregryn, brödkryddor, bikarbonat och salt i en bunke. Mosa bananerna och blanda ner dem och filen i mjölblandningen och rör ihop till en smet. Fördela smeten i formen. Grädda brödet i nedre delen av ugnen i ca 50-60 minuter. Lägg på folie om ytan börjar bli mörk. Ta ur ugnen, vänd formen upp och ner på bakhandduk eller bakplåtspapper och låt svalna!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar